MBFuzzer Projesine Başlangıç

18:24 Mehmet Kılıç 0 Comments




Yakından Eğitim proje süreleri başladıktan sonra MBFuzzer projesi üzerinde daha net fikir sahibi olmak açısından Fatih Özavcı tarafından mobil uygulama denetimi eğitimi aldım. MBFuzzer projesine başvurduğumda benden neler beklendiği, projeyi nasıl geliştiriceğim konularında fikir sahibiydim; ancak mobil uygulama eğitimi sayesinde MBFuzzer projesinin nasıl bir işleyiş ile çalışacağını ve projeyi geliştirirken benden beklenenleri, nasıl bir yol izlemem ve nelere dikkat etmem gerektiği konularında daha net ve faydalı bilgiler edindim.


MBFuzzer projesine hem başlangıç hem de sonraki adımlarda geliştirilerek işlevinin artacağı ve temel bir görev görecek basit bir http proxy desteği sunan bir kütüphane hazırlanması ilk hedef olarak görüldü. Bu proxy kütüphanesinin amacı kullanıcının bağlanmak istediği sunucuya gönderilen http isteklerini alıp kendi üzerinden sunucuya yollamasını ve sunucu tarafından gelen cevaplarıda aynı şekilde alıp kullanıcıya iletmesini sağlamaktır.
 
Kütüphanenin temel olarak kullanacağı bu yapı sayesinde kullanıcı ve sunucu arasındaki iletişimi proxy üzerinden geçirerek arada oluşan tarifğin kontrol altına alınması sağlanmış olucaktır. Bu yapıyı örnek alarak ve Ruby’nin kendi içindeki bazı kütüphaneleri kullanarak http proxy hizmeti sunan bir kütüphane hazırladım. Genel olarak hedeflenen hizmeti sunuyor olsada ileri ki aşamalarda daha verimli bir şekilde hizmet edecektir.


MBFuzzer projesini, https://github.com/YakindanEgitim/mbfuzzer adresinden takip edebilirsiniz.

0 yorum: