MBFuzzer için SSL Sertifika Hazırlanması

23:56 Mehmet Kılıç 0 Comments


MBFuzzer projesinde daha önce kullanıcılar tarafından gönderilen http isteklerini alarak sunucuya ileten ve sunucu tarafından gelen yanıtları tekrar kendi üzerinden kullanıcıya iletmeye yarayan bir proxy kütüphanesi hazırlamıştım. Bu haftaki süreçte HTTPistekleri için hazırlanan bu kütüphanenin geliştirilerek aynı görevi HTTPS isteklerini sunucuya doğrudan yönledirip ve cevapları üzerinde de gerçekleştirmesini sağlamak için Secure Socket Layer(SSL) kavramını inceledim.
 

SSL kavramı temel olarak uygulamalar ile sunucu arasında güvenli olarak iletişim kurmak için gereken bilgileri sağlayan bir sertifikaya dayanmaktadır. Bu katman sayesinde hem kullanıcı hem de sunucu tarafında güvenlik kontrolleri(sertifika, şifreleme algoritmaları) yapılarak trafikte dolaşan verinin güvenliği artmaktadır. MBFuzzer için geliştirilen proxy kütüphanesine SSL desteğinin sağlanması için ilk olarak self-signed SSL sertifikasını oluşturan bir kütüphaneyi ruby dökümantasyonlarındaki openssl kütüphanesi inceleyerek hazırladım. Proxy kütüphanesine eklencek SSL desteği için sertifika kütüphanesi etkili bir yere sahip olacak. 

MBFuzzer için hazırlanmış bu kütüphaneyi kullanarak self-signed SSL sertifikanızı yapmak isterseniz birkaç satırlık kod yardımı ile doğrudan sertifika oluşturabilirsiniz. (Sertifika bilgilerini değiştirmek için kütüphane içerisindeki “OpenSSL::X509::Name” verilerini kendiniz yazmanız gerekmektedir.

File.new('/tmp/cert.pem','w')
cert_file = File.open('/tmp/cert.pem','w')
cert_file << ssl_cert
cert_file.close


MBFuzzer proje takibi : https://github.com/YakindanEgitim/mbfuzzer
Ruby-Doc OpenSSL : http://www.ruby-doc.org/stdlib-2.0/libdoc/openssl/rdoc/OpenSSL.html

0 yorum: